

Тушёная баранина с сухофруктами
Сладко-солёное блюдо, вдохновлённое ближневосточной кухней, из баранины, замаринованной в соевом соусе Kikkoman, имбире и куркуме, а затем тушёной с черносливом, финиками и курагой. Яркое украшение праздничного ужина.
Ингредиенты
Приготовление
Шаг 1

2 ст. л. соевого соуса натурального брожения Kikkoman – 1 garlic clove, finely chopped – 1 ч. л. freshly ground pepper – ½ ч. л. ground ginger – ½ ч. л. ground cumin – 1 ч. л. ground turmeric – 1 ч. л. wine vinegar – 1 ч. л. honey – 500 г boneless lamb leg or shoulder
In a bowl, combine the Kikkoman Soy Sauce, garlic, pepper, ginger, cumin, turmeric, vinegar and honey. Mix well. Rub the marinade into the meat, cover and refrigerate for a few hours or overnight.
Шаг 2

2 ст. л. olive oil – Marinated lamb from step 1 – 1 onion
Heat the olive oil in a pan and brown the marinated lamb on all sides. Remove the meat and transfer to a roasting dish. Peel and dice the onion, then sauté in the same pan for about 2 minutes.
Шаг 3

1 ч. л. coriander seeds – ½ ч. л. ground turmeric – ½ ч. л. ground ginger – ½ ч. л. ground cumin – 2 ст. л. соевого соуса натурального брожения Kikkoman – 250 мл vegetable stock
Grind the coriander seeds in a mortar, then mix with the turmeric, ginger and cumin. Add the spices to the pan with the onion from Step 2 and sauté for about 1 minute. Pour in the Kikkoman Soy Sauce and stock, stir, then transfer everything into the dish with the meat.
Шаг 4

50 г dried apricots – 30 г raisins – 30 prunes – 20 г dates – 2 sprigs rosemary
Add the fruits and rosemary to the roasting dish. Cover and braise for about 1 hour at 180°C until the meat is tender. Slice the meat, and spoon over the sauce and fruits from the roasting dish.
Совет
Баранина лучше всего сочетается с птитимом или ароматным рисом Басмати. Вы также можете украсить блюдо кинзой или поджаренным миндалем для дополнительной текстуры и вкуса.
Рецепт-ID: 1624
Рецепт в PDF
скачать PDFСпасибо за оценку!
Дайте нам знать, что вы думаете
Нажмите на количество звезд, которые вы хотите поставить: чем больше, тем лучше!
Узнайте больше



















